RECENZE | Maybelline makeupy - Vhodný a levný makeup na léto a nebo ne?

Ahoj holky! :) Tak jsem se konečně dostala k tomuhle článku, který už nějakou dobu plánuji a zároveň zrecenzuji oba makeupy, které jsem...

Ahoj holky! :)

Tak jsem se konečně dostala k tomuhle článku, který už nějakou dobu plánuji a zároveň zrecenzuji oba makeupy, které jsem vám představovala nedávno v článku o mých novinkách.


Jako důležitou věc já považuji, správný výběr makeupu. Samozřejmě nejen v létě je jeho výběr velmi důležitý ale nyní se bavíme o letním výběru. Do letního výběru jsem vybrala dva makeupy, které jsem si nově pořídila a to makeupy od značky Maybelline, kterou z vás určitě každá zná. Já osobně mám od této značky nejraději řasenky, pokud je teda zrovna používám, protože většinou mám prodloužené řasy. Jinak s makeupy od této značky, jsem snad ještě neměla žádnou zkušenost obvykle používám makeupy od značky MAC,NYX nebo Dermacol. Řekla jsem si, že je čas na menší změnu, protože jsem sama hledala vhodný makeup na léto tím, že mám většinu makeup opravdu hutných a řekla jsem si, že by nebylo na škodu vyzkoušet i jiné značky a tak jsem právě sáhla po těchto dvou od Maybelline, no a nyní se podíváme na to, jak jsem s nimi byla spokojená.


Maybelline Affinitone:
Tento makeup musí snad každá z vás znát, na trhu už se vyskytuje nějakou dobu. Upřímně mi teda padl do oka, svým pěkným balením a zároveň na něj byla sleva, tak jsem si řekla proč ne.

Oficiální popis Maybelline Affinitone:
Maybelline Affinitone hydratační make-up pleť nejen zkrásní, ale zároveň ji hydratuje a chrání. Speciální složení obohacené o vitamin E poskytuje pleti hydrataci a ochranu, čímž předchází zbytečnému vysušování pleti a tvorbě suchých míst. Krycí vlastnosti make-upu důkladně zamaskují nedokonalosti – od pupínků po drobné jizvičky. Výjimečná textura a přirozené odstíny dokonale splynou s pletí a vytvoří vzhled bez jediné chyby! Pleť je krásně sjednocená a rozjasněná.
Maybelline Affinitone hydratační make-up zaručuje, že vaše pleť bude zvláčněná a přirozeně krásná!
Složení:
- vitamin E – hydratuje a chrání pleť

Co slibuje:

- sjednocuje pleť
- dokonale splyne s tónem pleti
- kryje nedokonalosti
- hydratuje
- rozjasňuje
- chrání



Maybelline FIT me!
Druhý makeup, který už je na trhu taky nějaký ten pátek. Zaujal mě tím, že slibuje matný efekt, který já mám celkem u makeupu sem tam ráda a taky svým názvem FIT me!.

Oficiální popis Maybelline FIT me!:
Fit me make-up podporuje přirozený vzhled pleti. Nový sjednocující make-up s matujícím efektem je určen pro normální až mastnou pleť. Obsahuje mikro-pudrové částice, které absorbují lesk a zmenšují viditelnost pórů. Pro přirozený vzhled bez lesku. Neucpává póry, lehce se roztírá a nevysušuje pleť.
Složení:
- mikro-pudrové částice - absorbují lesk a zmenšují viditelnost pórů

Co slibuje:

- přizpůsobí se barvě a textuře pleti
- matující efekt
- zmenšuje viditelnost pórů
- má nemastné složení
- dobře kryje
- hydratuje


Podrobné hodnocení:


 Balení:

Affinitone:
Balení má hmotnost 30 ml, což je podle mě taková ta klasická hmotnost balení. Obal balení je jak už jsem psala výše je ve fakt hezké, opět jednoduché kombinaci krémovo-černo-bílo-stříbrné barvy, takže všechny mé oblíbené barvy a obal na mě působí fakt elegantně, příjemně. Jediné co bych mu vytkla, že obsah celkem vytéká ale to nejspíše obalem nebude a brzo se dozvíte, za čím to teda podle mě stojí.

FIT me!:
Balení u tohoto makeupu je opět 30 ml. Obal balení na mě působí už více "normálně". Nelíbí se mi až tolik, jako už předešlého makeupu. Já mám hold elegantní vypadající kosmetiku ráda ale to nic nemění na tom, že bych si třeba produkt kupovala jen podle balení to ne. Co oceňuji tak jeho originální název, který mě na první pohled zaujal. 

Cena:

Affionete: 
Pořídila jsem ho ve slevě v Rossmannovi za myslím 139 Kč. Normální cena se pohybuje od 169 Kč.

FIT me!:
Makeup jsem pořídila se mi zdá za 129 Kč v Rossmannovi. Jeho cena se myslím takto nějak pohybuje.


Konzistence a vůně:

Affinitone:
Odstín mám tmavší a to 17 Rose Beige, už podle názvu můžete zjistit že odstín je více do ružova. Tmavší odstín jsem zvolila schválně, protože si ráda makeupy mixuji ale taky kvůli léta, až budu opálenější. Konzistence je opravdu tekutá a to dost, já jsem snad v životě neviděla tekutější makeup a to už jsem jich nějakých "pár" vyzkoušela. Takže si myslím, že tohle je příčina toho proč tak moc z balení vytéká a nemusí to být úplně příjemné pro všechny, hlavně určitě nedoporučuji pro začátečníky, protože by jste měli s takovým hodně ale hodně tekutým makeupem umět pracovat. Hezký se s makeupem pracuje, teda pokud s ním umíte pracovat ale samozřejmě je to i o vkusu, protože já i když už s makeupem mám nějaké zkušenosti, pořád mám raději makeupy né až tak tekuté jako je tento. Když si k makeupu přičichnu, tak mi vůně není nějak příjemná ale zároveň není odpuzující a na pleti nějak zvlášť cítít nejde, takže to pro mě není problémem. 

FIT me!: 
Odstín tohohle makeupu mám naopak světlý a to odstín 110, který je k mé nynější barvě pleti fajn, až se opálím budu ho používat jako "rozjasnění" pod oči a nebo ho budu mixovat. Makeup je opět celkem tekutý, každopádně to není až tak jako u Affionete, pro mě je to teda více vyhovující co se týče tohohle hlediska. Roztírá se fajn a hezky se zapracovává do pleti. Vůně je u tohoto makeupu výraznější na pleti mi ale nijak nevadí a to mám sem tam citlivou pleť. 

Krytí a výdž:

Affinitone: 
Krytí hodnotním v celku fajn. Nečekejte od toho zázraky. Pokud máte akné a chcete mít bezchybnou pleť, tímto makeupem tohoto efektu nedocílíte ale když se bavíme o makeupech na léto, myslí se tím lehký makeup. Každopádně menší nesrovnalosti, zčervenání, nějaké to akné zakryje ale to, že slibuje zakrytí doslova pupínků to opravdu neudělá. Výdrž na pleti není dlouhá, nikde jsem se ani nedočetla jak dlouho by měl na pleti vydržet ale mě vydrží asi 4-5 hodin poté se celkem z pleti slívá. 

FIT me!:
Krytí je o něco lepší než u Affinitone, protože tento makeup je o něco hutnější. Zakryje nesrovnalosti,začervenání, akné, nějaký menší pupínek dokáže také zakrýt. Matující efekt se projevuje ale nečekejte od toho opět zázraky, přepudrovat se musím cca. po 4 hodinách (Závisí také na počasí apod.) Výdrž na pleti je opět větší ale ne nějak výrazná, vydrží cca. 7-8 hodin ale večer po každé ještě malinko z pleti odlíčím.


Závěrečné hodnocení + moje poznatky:
Makeupy nejsou vůbec špatné. Upřímně to sice není něco, z čeho bych úplně udělala wow, protože já se přiznám, že mám raději hutnější makeupy s vysokou krycí schopností. Ovšem na léto se jim snažím vyhýbat. Za mě bych ale oba makeupy doporučila, je to určitě fajn levná alternativa, pokud nechcete za makeup dávat nevím kolik pěnez. Zároveň by jste rádi chtěli na pleti něco lehkého na léto, nechcete používat BB cream a čekáte malinko vyšší krycí schopnost, než kterou získáte od BB creamu. Oba makeupy jsou na pleti příjemné, pleť je po nich hladká a co mohu potvrdit, že Affinitone pleť opravdu hydratuje, netvoří se po něm suchá místa a to je na léto přínosem. FIT me! pleť také nevysušuje.

Affinitone doporučuji spíše vám, které máte větší zkušenost se zapracováním hodně tekutých makeupu a nevadí vám to a taky pokud nemáte větší problém s pupínky. FIT me! by naopak mohl být fajn pro ty z vás, které máte problémy s pupínky a čekáte ještě větší krycí schopnost.


Znáte tyto makeupy?
Jaký je váš oblíbený makeup nebo BB cream na léto?

You Might Also Like

36 commments

  1. Mě by lákal ten Fit me, na něj jsem četla docela dost recenzí :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teda vyhovují oba akorát Fit Me mám raději, díky jeho větší krycí schopnosti a delší výdrže :)

      Vymazat
  2. Přes léto moc makeupy nepoužívám, ale na ten Fit me jsem se dívala zrovna dneska v drogerii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už jsem tak zvyklá se líčit, že bez toho být nemůžu. Samozřejmě pokud nejsem doma, nebo nejdu jen někam kousek :D.. takže jsem hledala nějakou lehčí alternativu ať tolik tu svou pleť nezatěžuji :)

      Vymazat
  3. S těmito makeupy nemám žádnou zkušenost, ale mezi mé oblíbené patří ty od Rimmelu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmel makeupy jsem taky zkoušela a nejsou nejhorší ale z drogerkových mám nejraději makeupy od dermacolu :).

      Vymazat
  4. I have used the Fit Me Foundation a few times and love it!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  5. Znám je "od pohledu" a dost jsem o nich slyšela, ale já make-up nepoužívám, takže osobní zkušenost nemám :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tyhle makeupy jsou na trhu už nějakou dobu :)

      Vymazat
  6. I'm such a great fan of the Maybelline products but I didn't know about the Affinitone one since it isn't sold where I live. I really like your views about both foundations! ❤

    By the way, my brand new post is up on the blog, I would appreciate you visit! :)

    xoxo,
    Jessica
    What To Style

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezký článek :) Já sama make-up používám opravdu jen občas. Nevím, ale prostě se mi zdá, jako by mi tu pleť dusil :D Ale možná je to tím, že jsem ještě nenašla ten pravý. Momentálně spíš používám Camuflage od Janssen cosmetics, ta je opravdu super.

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc no ono nebudeme si lhát, já si taky myslím, že pleť makeup dusí :D ale záleží na každém z nás jestli se cítí lépe s ním nebo bez něj :). O tomto produktu jsem neslyšela musím se na něho kouknout :).

      Vymazat
  8. Vyzkoušela jsem Affinitone a mně osobně moc nevyhovoval, každopádně každý máme jinou pleť :) z řady Fit me! mám korektor a ten mám moc ráda :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to není zrovna makeup ze kterého bych udělala wow ale souhlasím s tebou, že každý máme pleť jinou :).

      Vymazat
  9. Úprimne som neskúšala ani jeden ale aj sama by som si vybrala skôr Fit Me. Videla som ho v mnohýcg recenziách a chválilo si ho mnoho blogeriek podobne ako ty. Tiež mám radšej hustejšiu konzistenciu, no ostávam naďalej verná Dermacolu :D Pekný recenzia, dávam follow ;)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :).. jo ten Fit Me je prostě hustější než Affinitone ale dermacol je pro mě samozřejmě jedna z nejlepších značek na makeupy co se drogérie týče :).

      Vymazat
  10. děkuji za tipy. Já jsem kdysi měla ten Affinitone, ale asi mne nějak nezaujal, protože jsem si ho znovu nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  11. Přímo tyto makeupy neznám, ale ani je moc nepoužívám z jediného důvodu, který ty sama píšeš - po nějaké době to z člověka začne téct. A myslím, že ze mě by to slezlo hodně rychle s mým pocením :D Ale je bezva, že se snažím na léto používat nějaké odlehčenější než nějaké hutné :) Je fajn takovéto srovnání produktů!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc za pochvalu článku. Je hodně důležité, jak se člověk cítí jestli lépe s makeupem nebo lépe bez něj :).

      Vymazat