Tajemství zdravých blond vlasů?

Krásný den holky! :) Rozhodla jsem se napsat tentokrát článek i na jiné téma, ať tady nejsou jen články typu recenzí apod. Tímto ...

Krásný den holky! :)

Rozhodla jsem se napsat tentokrát článek i na jiné téma, ať tady nejsou jen články typu recenzí apod. Tímto článkem vám chci malinko ukázat, jak se starám o své vlasy a jaké je vlastně podle mě "tajemství" zdravých blond vlasů. Myslím si, že tohle téma je mezi námi blondýnkami hodně řešeným tématem a já se pokusím, o něm malinko rozepsat.
1. Původní barva vlasů, 2. Pískově tmavá blond 3. Světlá blond (cílová barva)
Samozřejmě u každých vlasů nejen u těch blond je důležitá jejich péče pokud jste ale ovšem blondýna, měla by být vaše péče o vlasy vyšší. Mým snem bylo vždycky, stát se blondýnkou, bohužel nemůžeme si vybírat to jak nebo s čím se narodíme a já měla od přírody kaštanově hnědou barvu. Moje přírodní barva se mi vůbec nelíbí ale ostatně mi tohle příjde jako takové "pravidlo" nebo jak jinak to nazvat, že to co nemáme to chceme a asi na tom něco bude.

Správný výběr kadeřníka:
Tento bod je jeden z nejdůležitějších, který by jste měla každá z vás dodržet. Není moc dobré pokud se rozhodnete odbarvovat sama doma. Neříkám, že to nemusí vyjít bez poškozených vlasů ale proč riskovat? Pokud chcete být blondýna, musíte se zkrátka smířit s tím, že to bude něco stát. Jak úsilí, čas tak i peníze. Já už jsem byla u tolika kadeřníků, kteří mi upřímně vlasy zničili sice né extrémně, protože mám své vlasy dost tvrdé, takže moje vlasy i dost vydrží ale přece jenom známky poničení tam byly. Takže na jednu stranu jsem ale ráda, že jsem navštívila už tolik kadeřníků a kadeřnic díky toho mám hodně zkušeností a našla jsem konečně svou pravou kadeřnici, která mě dokázala z tmavě hnědé až skoro černé barvy dostat na mou vysněnou blond již po třetí návštěvě bez zničených vlasů.
Ať si budeme nalhávat co chceme, barvy z drogérie nejsou až tak kvalitní a dobré jako ty od kadeřníků. Tím nechci nějak barvy z drogérie urážet a shazovat, třeba spoustu z vás můžou barvy z drogérie vyhovovat na to já neříkám ani půl slova, třeba jsou některé fajn ale s těma s kterými já jsem se setkala fajn nebyli a kvalitnější barvu získám od kadeřníka. Z toho všeho ale vyplývá, že musíte klást důraz na to, aby jste si vybrali buď kvalitního kadeřníka a nebo pokud se opravdu rozhodnete odbarvovat doma, tak spolehlivé produkty.


Následná péče:
V čem tedy spočívá "tajemství" nebo-li ani se tomu tak nedá říct tajemství, protože určitě to spousta z vás holek zná. Za mě spočívá teda v tom, že čím více do vlasů dáte oleje, tím lépe. A ano je to pravda. Když jsem ještě byla bruneta, stačilo mi do vlasů dávat olej tak 2x týdně. Momentálně si dávám olej na vlasy 1-2x denně, což je obrovský rozdíl v péči. Jak se říká barva vám vlas pouze obalí ale odbarvování a melíry vysušují a vyžírají, proto u každé blondýnky je nutností olej na vlasy.
Takže za mě ani tak moc nepotřebujete používat masky nebo balzámy na vlasy (Samozřejmě jako blondýny je super používat spoustu přípravku, čím více prostě tím lépe.) ale mnohem více záleží na tom, jaký olej a jak často ho do vlasů používáte.

Mé doporučené oleje:
Výběr správného oleje je ten nejzásadnější krok, který musíte jako první udělat. Určitě je dobré zkoušet olejíčky, který vám bude nejvíce zrovna na vašich vlasech vyhovovat. Doporučuji samozřejmě si vždycky něco přečíst o olejíčku i nějaké recenze, třeba někdo má podobný typ vlasů jako vy a na základě doporučení můžete právě najít ten váš vyhovující. Já používám nyní dva olejíčky, které vám mohu doporučit, protože většině lidem co tyto dva olejíčky vyzkoušely seděli.


Nedávno jsem vám psala recenzi o zázračném olejíčku Incredible Oil od One Beauty. Tento olejíček obsahuje arganový olej a je naprosto úžasný, recenzi si můžete přečíst tady.


Můj druhý oblíbenec který používám zatím jen chvíli je Matrix Biolage Exquisite, obsahuje moringový olej, o kterém já jsem ještě vůbec neslyšela a olej má hned několik využití, protože ho můžete použít i jako ochranu před tepelným působením žehličky, fénu apod. což mi příjde super. Vůně je opět skvělá a chystám na něj podrobnější recenzi, aby jste si o něm mohli něco více přečíst.

Jak správně olej aplikovat?
Olej si dáte klasicky do dlaně. Stačí ho opravdu malinko, protože se může stát, že někomu může vyhovovat méně oleje někomu naopak více. Záleží hodně na tom, jak vaše vlasy hodně "pijí". Poté ho promnete v dlaních a začnete ho nanášet od spodu vlasů (konečků) až po cca. střed hlavy. Nikdy olej nedávejte až ke kořínkům, budou se vám vaše vlasy mastit rychleji. Dbejte na to, aby jste si olej do vlasů krouživými pohyby pomalinku vtíraly. Nesmíte ho tam dát a prostě nechat vlasy jen tak, vlasy pak opět mohou působit mastněji než jsou. Nakonec si vlasy pročešete hřebenem, aby se olej ještě lépe do vlasů zapracoval.

Na závěr bych jen řekla, že na mě nejvíce funguje opravdu olej. Používám i masky apod. ale olejíček používám prakticky pořád a dělá s mými vlasy zázraky. No a jeho výsledek? Na to že, jsem se dostala tak rychle ze skoro černých vlasů až na blond po třetí návštěvě, nemám ani trochu zničené vlasy, netřepí se, nelámou naopak rostou ještě možná rychleji než předtím.

V čem spočívá vaše péče o vlasy?

You Might Also Like

17 commments

  1. Taky bych chtěla blond, ale nemám čas se takhle o vlasy starat. Jinak moje péče spočívá v tom, že mám kvalitní šampón a kondicioner (nyní veganský) a vlasy nežehlím, nekulmuju, nebarvím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak blond vyžaduje dost péče ale jak říkám, na mě opravdu nejvíce funguje olejíček :). Já vlasy žehlím ale jen tak 1x týdně, vydrží mi totiž po celou dobu úplně rovné :).

      Vymazat
  2. Střídám šampony, někdy kondicioner, vyfenuju, vyžehlim a dám olejíček. Tím končí moje péče o vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky používám hodně oleje a je to super. Potom mám i nějaké masky a samozřejmostí je vždy použít kondicionér. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Matrix je veľmi kvalitná značka a tvoje vlasy vyzerajú ozaj krásne! Mne sa dokonca páčila možno ešte viac tá piesková blond na druhej fotke :D A olej som kedysi používala hlavne z Avonu, super vonial a asi by som mala opäť začať s používaním, akurát včera som dala odstrihnúť všetky svoje zničené konce (dobrých 5 cm :( )

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ta písková blond se mi taky moc líbila ale chtěla jsem stejně úplně blond každopádně u blondýnek je to pak jednoduché ty odstíny měnit díky přelivům, tak kdo ví třeba zase někdy si dám tu pískovou :D :). Tak ono to není špatné jednou za čas se těch špatných konců zbavit :).

      TheBlondieTale

      Vymazat
  5. Super článek :) od Matrix mám taky olejíček na vlasy a nedám na něj dopustit :) jinak barvu vlasů máš krásnou :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  6. Produkty vyzerajú zaujímavo ak raz budem blodska vyskúšam! :D :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Páni to je teda změna :) Vůbec jsem netušila, že exustijí i oleje na vlasy. Mám doma takový balzám, který mi je má ochraňovat před poškozením žehličkou, ale vůbec by mě nenapadlo, že bych na ně měla používat i olej. Já se svýma vlasama nic moc nedělám, akorát zastřihávám konečky. Snažím se je co nejmíň zatěžovat a když si je umeju, tak suším na volno :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že jsi se to prostřednictvím mě dozvěděla :). Určitě zkus klidně i zařadit olejíčky a uvidíš, že to dodá krásný lesk vlasům, vyživí je to a budou krásné a na dotek příjemné :).

      Vymazat
  8. Jak píšeš o barvách z Drogerie... co se týká ničícího efektu myslím, že je to stejné, co se týká barvy, tak kadeřník dokáže namíchat lepší odstíny a hlavně dát potřebnou péči po obarvení si myslím. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. here online web programming tutorial is welookups

    OdpovědětVymazat